Mevlana'yı anma etkinliği düzenlendi.

Mevlana'yı anma etkinliği düzenlendi.

18.12.2023 83

"Yaratılmışların En Değerlisi İnsandır" felsefesine ve engin bir insan sevgisine sahip olan Mevlana, yüzyıllardır hoş görünün, kardeşlik ve barışın simgesi olmuştur. "Ne olursan ol, gel!" sözü kâinatı kucaklar. 

 

Her yıl, Mevlana'nın ölüm yıl dönümü olan 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda Şeb-i Arus törenleriyle, Mevlana’nın tabiriyle Kul'un Yaratıcısına kavuşmasının kutlamaları yapılmaktadır. Mevlana'nın söylediği, "Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir."

 

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba GÖRGÜN ’ün sunumuyla coğrafyamızda yetişen bu değerli cevheri tanımak, fikirlerini öğrenmek imkânı bulduk.

 

Sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olan Mevlana’yı tanımamıza vesilen olan öncelikle O’nun fikirlerini bizlere aktaran değerli hocamıza, bu etkinliği bizlerle buluşturan okul idaresine ve   katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

 

18-12-202318-12-202318-12-202318-12-2023